vrijdag 24 juni 2016

Dodelijke Date


Dodelijke DateBeste vrienden delen geheimen. Maar niet alle geheimen. Vooral niet de donkere. Bill Ryan is verward als hij hoort dat zijn vriend, Leon Curry, is vermoord. Wie heeft zijn beste vriend bruut gedood? En waarom werd Leon op zo’n lugubere manier van het leven beroofd? In een poging de laatste dagen van Leon’s leven te reconstrueren, ontdekt Bill Ryan dat vrienden ook vreemden kunnen zijn.
Koop eBook:

bij uw favoriete boekhandel, of een van deze online boekhandels: Amazon (Kindle)Barnes & Noble (Nook)bol.comiBooksKOBOSmashwords).Dodelijke DateSynopsis
Beste vrienden delen geheimen. Maar niet alle geheimen. Vooral niet de donkere. Bill Ryan is verward als hij hoort dat zijn vriend, Leon Curry, is vermoord. Wie heeft zijn beste vriend bruut gedood? En waarom werd Leon op zo’n lugubere manier van het leven beroofd? In een poging de laatste dagen van Leon’s leven te reconstrueren, ontdekt Bill Ryan dat vrienden ook vreemden kunnen zijn.

Genre: Short Fiction NL416062401 
Language: Nederlands (English: 'Morbid Match').
Afgerond: 24 juni, 2016 (NL versie 6 juni, 2018).
Auteur: Eduard Meinema
Words: 6777.
IRC bijgewerkt: 6 juni, 2018.
External links: -.
Inspiratie 

Dit verhaal is oorspronkelijk in 1989 geschreven. Aangepast en vertaald in 2016. Ik weet niet meer wat me inspireerde dit verhaal te schrijven. Maar ik weet nog goed dat ik in die tijd in Den Haag woonde en werkte. Een stad met veel Toko´s. De gespecialiseerde Indonesische restaurants. En... het was de tijd waarin match making dé internet hype was.


Lijst van karakters
Alle personen in alfabetische volgorde. Bijnamen en karakters die alleen bij hun voornaam worden genoemd, staan onderaan de lijst. Naamloze karakters zijn niet in deze lijst opgenomen!
  • Janet Curry - zus van slachtoffer
  • Leon Curry - slachtoffer
  • Bill Ryan - protagonist
  • Rowena Thio - manager restaurant
  • Carla Westbury - vriendin
  • Helen Yale - vriendin
  • Ellen - secretaresse